E1 ВІЗА ТРЕЙДЕРА

E2 Investor Visa USA

E1 віза – це віза, яка дозволяє громадянинові країни, з якою в США підписаний міжнародний договір про торгівлю, знаходитися в США для здійснення міжнародної торгівлі між США і країною вашого громадянства. Найбільшою перевагою цієї візи є відсутність вимоги щодо створення робочих місць в США, на відміну від Е2 візи інвестора і L1 візи. Однак, для того, щоб подати петицію на отримання E1 візи, ви повинні продемонструвати існування значних оборотів торгівлі між двома країнами.


ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО E1 ВІЗИ ТРЕЙДЕРА

Щоб претендувати на отримання Е1 візи трейдера, ви повинні задовольнити наступні вимоги:

I.  Перша вимога. Бути громадянином країни, з якою Сполучені Штати мають міжнародний договір про торгівлю і мореплавання. Перше, що ви повинні зробити перед тим, як розглянути Е1 візу для свого бізнесу, це перевірити, чи має ваша країна міжнародний договір із США. Список країн, з якими США підтримують договір про торгівлю ви можете знайти нижче:


Argentina Australia Austria Belgium Bolivia
Bosnia Brunei Canada Chile Colombia
Costa Rica Croatia Denmark Estonia Ethiopia
Finland France Germany Greece Honduras
Ireland Israel Italy Japan Jordan
Korea South Kosovo Latvia Liberia Luxembourg
Macedonia Mexico Montenegro Netherlands Norway
Oman Pakistan Paraguay Philippines Poland
Serbia Singapore Slovenia Spain Suriname
Sweden Switzerland Taiwan Thailand Togo
Turkey United Kingdom Yugoslavia
  • II.   Друга вимога. Трейдер повинен здійснювати значні торгівельні операції між США і країною його громадянства. Для того, щоб претендувати на отримання E1 візи, трейдер повинен продемонструвати, що він бере участь у міжнародній торгівлі.

    • A.   Міжнародна торгівля Відповідно до імміграційного законодавства, торгівля визначається як діяльність, яка складається з трьох основних елементів:

      1. повинен бути обмін товарами або послугами між США та іноземною країною. Наприклад, трейдер володіє комп'ютерним магазином в Польщі. Він дізнався, що в Чикаго, штаті Іллінойс, є оптовий постачальник, який може надати йому пільгові ціни при купівлі комп'ютерів оптом. Трейдер здійснює замовлення компютерів на суму $ 10 000 і імпортує їх у польський магазин. Трейдер хотів би знаходитися в США постійно для того, щоб вести переговори з іншими постачальниками США і розширювати свій бізнес в Польщі. На сьогоднійшній день трейдер імпортує комп'ютери загальною вартістю $600,000 на рік із США. Це яскравий приклад обміну послугами, для чого була власне і створена E1 віза.

      2. обмін товарів і послуг повинен бути міжнародним. Іншими словами, іноземна компанія не може створити дочірню компанію в США, яка б обслуговувала тільки клієнтів із США. Якщо немає обміну товарів або послуг, між країною громадянства трейдера і США, то заявник не зможе довести, що він бере участь в торгівлі на міжнародному рівні, а отже, не має права отримати або продовжити E1 візу. Наприклад, якщо трейдер з Польщі відкриє магазин в США, щоб продавати комп'ютери для американських клієнтів, він не зможе задовольнити цю вимогу. Припинення міжнародної торгівлі між США і Польщею буде розглядатися прямим порушенням умов отримання Е1 візи, якщо не доведе, що він продовжує експортувати принаймні 50% своїх замовлень із США до Польщі.

      3. спеціальний вид підприємницької діяльності. Вид підприємницької діяльності має бути таким, що включає в себе імпорт / експорт, міжнародну банківську справу, страхування, транспортування або туризм.

      4. Якщо ваша компанія відповідає цим трьом ключовим елементам міжнародної торгівлі, тоді ви маєте надати докази того, що ваш бізнес займається “значною” торгівлею в США.


    • B.   Значна торгівля полягає в безперервному обміні товарів і послуг між двома країнами. Законодавство не встановлює мінімальної вимоги щодо грошової вартості або обсягу кожної транзакції. Хоча кількість замовлень та вартість кожного замовлення може змінюватись в залежності від типу бізнесу, більше уваги слід приділяти тим транзакціям, які мають більшу грошову вартість. Однак, якщо ви є власником малого бізнесу, який продає товари / надає послуги відносно невеликої вартості, ви все одно будете в змозі встановити факт існування значної торгівлі, якщо ви покажете велику кількість торгових операцій з часом.

      Інший фактор, який імміграційна служба буде брати до уваги, - це на чистий прибуток. Ваш бізнес повинен приносити стільки чистого прибутку, скільки буде достатньо для того, щоб проживати в США і одночасно забезпечувати обмін товарів/послуг між двома країнами.

    Таким чином, для того, щоб визначити чи відповідає ваш бізнес вимозі ведення значної торгівлі між двома країнами, ви повинні враховувати три основні фактори: 1) кількість транзакцій; 2) грошова вартість цих транзакцій; і 3) чи приносить іноземна компанія достатньо прибутку для того, щоб матеріально утримувати вас і вашу сім'ю в США.

    III.    Третя вимога. Більша частина торгівлі іноземної компанії має бути із США. Іноземна компанія повинна показати, що частка міжнародної торгівлі, яку вона веде із США складає як мінімум 50%. Так, наприклад, якщо ваша компанія має 60% своєї міжнародної торгівлі із Китаєм, і тільки 40 % з США, то ви не зможете задовольнити цю вимогу, і відповідно не отримаєте Е1 візу.


    Загальні вимоги до працівника трейдера

    Щоб претендувати на отримання візи E-1, працівник трейдера повинен відповідати наступним вимогам:


    • Мати громадянство тієї ж самої країни що і трейдер. Наприклад, якщо польська компанія планує відправити менеджера для здійснення контролю над поставкою товару із США в Польщу, менеджер також повинен бути громадянином Польщі, щоб претендувати на отримання візи Е1.

    • Виконувати обов'язки виконавчого чи наглядового характеру, або мати спеціальну кваліфікацію.

    Обов'язки виконавчого чи наглядового характеру – це обов'язки, які в першу чергу передбачають здійснення повного контролю над працівниками і відповідальність за загальне функціонування департаменту компанії або компанії в цілому.


    Special Qualifications and skills requirements

    Спеціальна кваліфікація – це навички, які роблять послуги працівника, необхідними для ефективного функціонування підприємства. Виділяють декілька здібностей або навичок, які могли б, залежно від фактів, відповідати цим вимогам:


    • досвід роботи і наявність “спеціалізованих знань”
    • чи є інші працівники, які володіють подібними навичками або здібностями
    • заробітна плата працівника із спеціальною кваліфікацією
    • чи навички та кваліфікація працівника є легко доступними в Сполучених Штатах.

    Знання іноземної мови та культури саме по собі не відповідають цій вимозі. Зверніть увагу на те, що в деяких випадках навики, які є необхідними для виконання трудових обов'язків в одній країні, є звичайною справою для виконання трудових обов'язків в США.

    Період знаходження

    Віза Е1 видається для трейдера і його працівників строком на два роки. Період свого знаходження в США можна буде продовжувати кожні два роки необмежену кількість разів. Іншими словами, до тих пір, поки ви проводите торгівлю між США і країною вашого громадянства, ви можете залишитися в країні невизначений період часу.


    Умови перебування на Е1 візі

    Трейдер і його працівник може виконувати лише ту діяльність, яка була затверджена USCIS при виданні Е1 візи. USCIS має затвердити будь-які істотні зміни умов праці Е1 трейдера, такі як злиття, поглинання, або інші події, які тою чи іншою мірою можуть вплинути на імміграційний статус трейдера.


    Як подати клопотання?

    1. Якщо трейдер на даний момент знаходиться в США в легальному статусі, він/вона можуть змінити свій статус на Е-1.
    2. Якщо трейдер знаходиться за межами США, ви можете отримати Е-1 візу через американське посольство за кордоном.
    Families and children visa E1

    Члени сім'ї і працівники трейдера

    Дружина/чоловік трейдера, а також діти до досягнення ними 21 річного віку можуть супроводжувати трейдера і знаходитися на території США до тих пір, поки трейдер проводить торгівлю між США і країною його громадянства. Громадянство дітей і чоловіка/дружини не обов'язково повинно бути ідентичне громадянству трейдера.


    Чоловік/дружина трейдера можуть отримати дозвіл на роботу і професійно реалізувати себе в Америці. Законодавство не встановлює яких-небудь обмежень на чоловіка/жінку щодо роду її трудової діяльності. Тим не менш, право чоловіка/дружини на роботу зберігається до тих пір, поки основний держатель E2 візи підтримує свій легальний статус як трейдер в США.


    Чи допоможе мені Е1 віза отримати грін карту?

    E1 віза не надає вам можливості отримати грін карту. Е1 візу можна розглядати як ваш перший крок в здійсненні імміграції в США. Є багато інших варіантів отримання грін карти, які можуть стати доступними для вас лише після того, як ви пробудете в США деякий період часу на Е1 візі.


    Якщо у вас є додаткові запитання з приводу імміграції в США, будь ласка, залиште для нас повідомлення або запишіться на консультацію на цій сторінці.